Karamel chocolade blokken

Wat heb je nodig:

Voor de koek bodem:

  • 300 gr digestive koekjes
  • 150 gr roomboter
  • 1 theelepel zout

Voor de karamel:

  • 60 gr roomboter
  • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Voor de chocolade topping:

  • 250 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr witte chocolade

(ben je niet zo gek op pure chocolade? wissel de pure chocolade om voor de witte of melk chocolade.)

Overig:

  • Bakblik (het liefst vierkant zoals een brownie bakblik)
  • Bakpapier
  • Een sateprikker
  • Een grote hand gezouten pinda's

 

Bereiding:

  1. We beginnen met het maken van de bodem. Daarvoor bekleden we eerst het bakblik met bakpapier.
  2. Verkruimel de digestive koekjes. Dit kan met de hand of in de keukenmachine.
  3. Smelt de 150 gr roomboter in een pannetje
  4. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels samen met de theelepel zout en roer alles goed door.
  5. Het mengsel gaat nu als eerst je bakblik in. Verdeel het mengsel en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Zet het bakblik in de koelkast. je gaat nu verder met het maken van de karamel.
  7. Smelt 60 gr roomboter in een pannetje.
  8. Voeg de 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker toe en blijf goed roeren.
  9. Als de suiker is opgelost voeg je het blik met gecondenseerde melk toe.
  10. Breng het mengsel aan de kook en blijf goed roeren. (dit duurt ongeveer 10 minuten).
  11. Na de 10 minuten zal het karamel mengsel al aardig ingedikt zijn. Het hoeft geen echte karamel dikte hebben, het zal nog dikker worden in de koelkast.
  12. Hak de pinda's fijn met de hand of in een keukenmachine en voeg 2/3 toe aan de karamel.
  13. voeg nu het karamel mengsel over de bodem in het bakblik en zet hem daarna weer terug in de koelkast.
  14. Warm de 100 ml slagroom op in een pannetje.
  15. Voeg de 250 gr pure chocolade toe aan de slagroom.
  16. Verdeel dit mengsel over de karamel en zet weer terug in de koelkast.
  17. Smelt nu de 75 gr witte chocolade in een pannetje.
  18. Giet de witte chocolade bovenop de pure chocolade en maak met de sateprikker een mooi figuurtje op de bovenkant. 
  19. Strooi de rest van de gehakte nootjes over de bovenkant.
  20. Zet nu 2 uur weg in de koelkast.

 

Nu smullen maar!!