Kaiserschmarrn

Wat heb je nodig:

  • 175 gr bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 400 ml melk
  • handjevol rozijnen
  • roomboter om in te bakken
  • Poedersuiker

 

Bereiding:

  1. Laat de rozijnen wellen in wat water (of in rum).
  2. Doe de bloem samen met de suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout in een kom.
  3. Splits de eieren. Je hebt zowel het eigeel als het eiwit nodig. 
  4. Doe het eigeel in de kom bij de bloem en voeg daarna ook de melk toe.
  5. Roer alles goed door met een garde totdat je een klontvrij beslag hebt.
  6. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Dit kan even duren. De eiwitten zijn goed stijf als ze mooi wit zijn en je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt.
  7. Spatel voorzichtig het stijve eiwit door het beslag en zorg dat het goed door het beslag gemengd is.
  8. Voeg de rozijnen toe aan het beslag en roer ze er doorheen. 
  9. Verwarm de roomboter in een grote koekenpan. Als de koekenpan goed warm is giet je de helft van het beslag in de pan. (Je kan de andere helft ook alvast in een andere koekenpan gieten of later klaarmaken). Zet het vuur niet te hard, want kaiserschmarrn branden snel aan.
  10. Als de onderkant bruin begint te worden deel je de pannenkoek in vieren. Draai de 4 stukken om en bak deze kant ook mooi bruin.
  11. Als de andere kant ook bruin is dan maak je er kleine stukjes van in de pan en bak je het nog even zodat het goed gaar is.
  12. Serveer op een bord en strooi er wat poedersuiker overheen.

Eet smakelijk!

Serveertip: Lekker met appelmoes.